Cześć, jestem Alicja, mam 5 lat. Mając 6 miesięcy zachorowałam na nowotwór złośliwy, który pojawił się w lewej nodze. W październiku 2016r. udało się zakończyć leczenie poprzez chemioterapię i operację.

Byłam wtedy bardzo szczęśliwa, mogłam chodzić do przedszkola i cieszyć się tym, czym inne dzieci w moim wieku. Niestety w październiku 2020r. znów zachorowałam, tym razem nowotwór pojawił się w jamie ustnej, w żuchwie. Obecnie jestem po operacji usunięcia guza, przez którego mam niesymetryczną twarz i usunięte zęby stałe. Guz niestety może odrastać. Dlatego chce wszystkich zachęcić do przekazania mi swojego 1%, gdyż te pieniążki pomogą w rekonstrukcji ubytków w szczęce i plastyce kości żuchwy.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Krzywiec, 6190 wspieracie mnie w codziennych zmaganiach. Dziękuję za każdą pomoc.