Witam Państwa bardzo serdecznie. Nazywam się Szymaniak Aleksandra, mam 33 lata. Jestem żoną oraz mamą 2 letniej córeczki Poli. W maju 2018 roku po raz kolejny zostanę mamą. Od ponad 10 lat choruję na cukrzycę typu 1, tzw. insulinozależną. Choroba ta wymaga nieustannej kontroli poziomu cukru we krwi, ogromnej samodyscypliny i zaangażowania. Do tej pory leczyłam się za pomocą penów i każdorazowych iniekcji insuliny podczas spożywanych posiłków. Wahania glikemii są bardzo różne, co spowodowało, że podjęłam decyzję o zakupie osobistej pompy insulinowej. Pomoże mi ona w utrzymaniu prawidłowych poziomów cukru we krwi a co za tym idzie, uniknę późniejszych powikłań zdrowotnych, które niestety wiążą się z tą chorobą. Bardzo mi zależy na kupnie tego sprzętu ponieważ mam dla kogo żyć i się starać. Zakup pompy i jej utrzymanie jest bardzo kosztowne. Dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w uzbieraniu pieniążków, które pozwolą mi na zakup osobistej pompy insulinowej a co się z tym wiąże nadzieję na lepsze życie. Należę do Fundacji Avalon, która pomaga, takim osobom jak ja, żyć i funkcjonować ze swoją niepełnosprawnością.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szymaniak, 7973 pomagacie mi Państwo w zakupie osobistej pompy insulinowej oraz wspieracie Państwo moje codzienne funkcjonowanie.