Jedna z #17milionów. Na świecie z mózgowym porażeniem dziecięcym żyje 17 mln osób, a w Polsce 20-25 tys. Choć już nie jestem dzieckiem, to MPD zostało i zostanie ze mną już do końca.

Żebym mogła choć przez chwilę poczuć się jak każdy, potrzebuje rehabilitacji nie tylko fizycznej, chociaż ta jest bardzo ważna. Obecnie to rehabilitacja logopedyczna pochłania najwięcej mojej energii, czasu oraz pieniędzy. Ale to nigdy nie przekreśli moich marzeń o bardziej wyraźnej mowie. Ciągle się rozwijam, poznaje świat, podążam za swoim wymyślonym ideałem samej siebie. I nigdy się nie poddam. A w tym możecie pomóc Wy!

Przekazując 1% Waszego podatku na spełnienie tych marzeń!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem CHMIELEWSKA, 11494 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękuję za pomoc i wsparcie.