Aleksander od stycznia 2017 roku choruje na cukrzycę typu 1. Olek potrzebuje insuliny przez całą dobę. Obecnie jest podłączony do specjalistycznej pompy insulinowej.

Olek potrzebuje także urządzeń do pomiaru i monitorowania poziomu cukru w organizmie, urządzeń i środków medycznych do pielęgnacji skóry, aby uniknąć zrostów i blizn skóry po wkłuciach. Wymaga specjalnej zbilansowanej diety. Pompa oraz urządzenia do ciągłego monitorowania glikemii umożliwiają mu w miarę normalne życie, w tym uczęszczanie do przedszkola. Olek jest chłopcem o niezwykłej energii i temperamencie – marzy o treningach piłki nożnej.

WSPOMÓŻ ALEKSANDRA W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowizny Fundacji Avalon z dopiskiem Zaremba, 7263 pomagasz Olkowi w dalszym leczeniu i codziennej egzystencji.

Olek z nadzieją patrzy w przyszłość.