Mam na imię Aleksander i od wczesnego dzieciństwa zmagam się z AUTYZMEM. Rodziców zaniepokoił brak mowy i jakiejkolwiek komunikacji z mojej strony. Mam dwa latka, a nie wypowiedziałem jeszcze żadnego słowa. Otaczający świat jest dla mnie dość dziwny. Nie lubię hałasu, dotyku, nie jem samodzielnie, bawię się schematycznie, nie zwracam uwagi na inne dzieci, jestem nadruchliwy.

Dzielnie pracuję nad własną, lepszą sprawnością. Korzystam z terapii logopedycznej, integracji sensorycznej, rehabilitacji ruchowej. Pracuję z terapeutami zajmującymi się dziećmi z autyzmem. Dzięki zajęciom zaczynam mieć lepszy kontakt z otoczeniem. Chcę, aby rodzice usłyszeli upragnione „mama” i „tata”. Dlatego potrzebuję Waszego wsparcia, bo koszty pełnej rehabilitacji są ogromne.

Przekazując 1% swojego podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SOKOŁOWSKI, 14778 wspierasz moje codzienne funkcjonowanie.

Pracy przede mną wiele, ale dzięki Tobie na pewno się uda!