Oluś urodził się w 2019r. Jego rozwój psychoruchowy jest nieprawidłowy z powodu niedokrwiennego udaru mózgu, którego doznał po porodzie. Ma lewostronny niedowład, nie siedzi samodzielnie, nie chodzi, zdiagnozowano u niego padaczkę (Zespół Westa). Codziennie prowadzimy nierówną walkę o to, aby mógł się poruszać i komunikować

Oprócz systematycznej rehabilitacji Olek wymaga stałej opieki lekarskiej i terapeutycznej. Wierzymy, że kiedyś stanie na własnych nogach i dorówna rozwojem swoim rówieśnikom. Zebrane środki pomogą w dalszej rehabilitacji, zakupie leków oraz potrzebnego sprzętu specjalistycznego.

WSPOMÓŻ OLUSIA W JEGO CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem LECHWAR,12587 wspieracie Państwo Olusia w pokonywaniu trudności i ograniczeń.

Dziękujemy za pomoc – Rodzice.