Alex urodził się 7.01.2019 r. W 3 miesiącu życia ujawniła się postępująca i nieuleczalna choroba genetyczna, zaliczana do chorób ultrarzadkich: Zespół Leigha. Choroba ta niszczy jego układ nerwowy i mięśniowy.

W pierwszym roku swojego życia Alex spędził 5 miesięcy w szpitalu, jego stan był bardzo ciężki. W tym czasie lekarze wielokrotnie walczyli o jego życie. Od 7 miesiąca życia już nie oddycha samodzielnie tylko za pomocą respiratora. Choroba spowodowała że nasz syn jest dzieckiem leżącym, nie mówi, nie widzi, ma napady padaczkowe i niewydolność serca, karmiony jest za pomocą sondy specjalistyczną mieszanką mleczną, sprowadzaną z zagranicy. Alex wymaga całodobowej opieki, rehabilitacji oraz dużej ilości leków podtrzymujących jego życie. Chcielibyśmy, aby nasz synek był z nami jak najdłużej i aby jego życie było jak najbardziej komfortowe, dlatego prosimy o wsparcie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem: JAROSZEWSKI,12992 wspierasz nas w codziennych zmaganiach.