Olek jest skrajnym wcześniakiem z 24 tyg. ciąży. Ważył zaledwie 640g. Jest całkowicie uzależniony od opiekunów i cierpi na wiele schorzeń związanych z wcześniactwem. Ma mózgowe porażenie dziecięce, obniżone napięcie mięśniowe, zaburzenia równowagi, prawie nic nie widzi, nie mówi.

Od czasu opuszczenia odziału intensywnej terapii jest intensywnie rehabilitowany. Obecnie walczymy dla niego o jak najlepszy komfort. Porusza się z pomocą drugiej osoby, komunikuje się gestem i mową ciała. Olek potrzebuje wsparcia i stałej opieki specjalistów: logopedy, tyflopedagoga i fizjoterapeuty. Jest wspaniałym, dzielnym, uśmiechniętym chłopcem.

JEGO ŻYCIE W NASZYCH RĘKACH!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GAWEŁ, 1683 wspieracie Olka w codziennych zmaganiach.

Dziękujemy za dotychczasowe wsparcie, Olek z rodziną