Dla 6- letniego Alana każda płytka krwi jest na wagę złota. Spokojny, niezwykle wrażliwy indywidualista. Jest wielkim fanem lego oraz interesuje się kosmosem. Chłopiec od dwóch lat choruje na przewlekła małopłytkowość samoistna oraz niedokrwistość mikrocytarną.

Alan z powodu niskich płytek i krwotoków z nosa jest częstym pacjentem Przylądka Nadzieji, niestety leczenie niesie ze sobą skutki uboczne. Krwotoki z nosa są tak częste ze boimy się zasnąć. Koszty związane z leczeniem, zakupem leków, wizytami u specjalistów hematolog, laryngolog, okulista, kardiolog, logopeda i rehabilitacja, dojazdy do szpitali są bardzo duże, dlatego prosimy o pomoc.

Pomóżmy Alanowi wrócić do zdrowia !!!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Matusiak,12764 wspieracie Alana w codziennym funkcjonowaniu i walce o zdrowie.