Nazywam się Agnieszka Suchańska. Mam 42 lata i do listopada 2015 r. byłam pełną życia, wesołą, normalną kobietą. Pracowałam zawodowo i wspólnie z mężem wychowywaliśmy dwoje dzieci. Pewnego dnia wszystko nagle się zmieniło, ponieważ dostałam bardzo rozległego udaru krwotocznego zwanego potocznie wylewem krwi do mózgu. Udar lewej półkuli mózgu w moim przypadku spowodował paraliż prawej ręki, niedowład nogi oraz zaburzenia mowy i funkcji logicznych mózgu, m.in. umiejętności poprawnego czytania, pisania, liczenia. Leczenie polega nie tylko na przywróceniu funkcji ruchowych pod okiem rehabilitantów, przywrócenia funkcji mowy pod opieką logopedy, ale także na akceptacji samego siebie z pomocą psychologa, ponieważ trudno samemu poradzić sobie z nową, diametralnie inną rzeczywistością.Rehabilitacja jest męcząca, kosztowna i bardzo długotrwała. Ćwiczenia należy wykonywać pod okiem wielu specjalistów, w różnych odległych miejscach, co sprawia, że od wypadku praktycznie nie ma mnie w domu, co niestety bardzo źle odbija się na mojej rodzinie, zwłaszcza dwójce małych dzieci. 1% Państwa podatku pozwoli mi na przeniesienie chociaż części procesu rehabilitacji do domu, przez co będę w końcu mogła być bliżej moich dzieci. To bardzo dla nich ważne w tym wieku.Przede mną długa droga, pełna mozolnej pracy, jednak widzę światełko w tunelu, mogąc stawiać czoła trudnościom, nie zaniedbując moich bliskich. Jesteśmy szczęśliwą rodziną, dla męża i dzieci zrobię wszystko co w mojej mocy, aby jak najszybciej powrócić do zdrowia.

NIE PODDAJĘ SIĘ I CHCĘ ZA WSZELKĄ CENĘ POKONAĆ PRZECIWNOŚCI LOSU !!!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Suchańska, 8213 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność.