Mam na imię Agnieszka. W styczniu 2010 roku miałam udar krwotoczny z naczyniaka tętniczo-żylnego, po którym nastąpił niedowład lewostronny ciała.

Nagle z osoby aktywnej i samodzielnej stałam się osobą kompletnie zależną od innych, wymagającą ciągłej rehabilitacji pod nadzorem specjalistów. Codzienne czynności stały się trudne i niewykonalne bez pomocy najbliższych. Od tego czasu codziennie walczę o lepsze jutro – dla siebie i mojej rodziny. Najważniejsze, że wysiłek się opłaca i nadal widać postępy w powrocie do sprawności. Wiem, że nie wolno mi tracić nadziei, że będzie jeszcze lepiej. Życie mocno mnie doświadczyło, ale nikt nie obiecywał, że będzie lekko i przyjemnie. Staram się zarażać innych moim optymizmem i siłą walki. Rehabilitacja po udarze jest koniecznością, która będzie mi towarzyszyć do końca życia. Do tej pory udało mi się wypracować postępy w chodzeniu i poruszaniu ręką. Muszę jednak nieustannie ćwiczyć sama i z rehabilitantami, aby mózg ich nie zapomniał. To trochę jak nauka języków obcych, zapomina się, gdy się nie ćwiczy.

PROSZĘ O POMOC W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Prasol, 541 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w powrocie do zdrowia.