Mam na imię Agnieszka. Dystrofia twarzowo - łopatkowo - ramieniowa FSHD (zanik mięśni) to choroba z którą żyję od 9 lat. Jest to nieuleczalna i postępująca choroba genetyczna, która doprowadza do bardzo dużej niepełnosprawności.

Dwa lata temu rozpoczęłam terapię komórkami macierzystymi, która bardzo skutecznie zatrzymała postęp choroby. Aby ten efekt utrzymać potrzebna jest kontynuacja terapii oraz codzienna, profesjonalna i bardzo droga rehabilitacja. Mimo choroby staram się cieszyć każdym dniem, w którym mogę jeszcze chodzić, biegać i bawić się z moją córką.

MOŻESZ MI POMÓC W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem KUŹNICKA, 6328 mogą Państwo wspomóc moją rehabilitację i walkę o sprawność fizyczną.

Będę wdzięczna za każdą pomoc.