Mam na imię Agnieszka, mam 46 lat. Jestem pielęgniarką. W 2018 roku usunięto mi guza ślinianki podżuchwowej prawej i po badaniach histopatologicznych okazało się, iż jest to nowotwór złośliwy zwany rakiem gruczołowo - torbielowatym (Adenoid Cystic Carcinoma - ACC)

To bardzo rzadki rodzaj nowotworu o złym rokowaniu. Potrzebne są badania w celu znalezienia skutecznych terapii. Postęp ACC jest zazwyczaj stopniowy, lecz nieubłagany. Szukanie terapii, leków - czy to w Polsce, czy zagranicą - wiąże się z bardzo wysokimi kosztami, liczonymi już nie w tysiącach złotych, a euro. Terapie wzmacniające organizm, rehabilitacja, wizyty u specjalistów generują ogromne koszty, dlatego proszę o pomoc.

POMÓŻ MI W WALCE O ZDROWIE I ŻYCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KRAWCZYK,12160 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu.