Mam na imię Agata ur. się 05.08.2016r. z nieco niską wagą (2,68 kg) i wzrostem 52cm. Niestety pierwsze badania wykazały, że mam wrodzony wirus CMV (cytomegalia) co spowodowało u mnie mózgowe porażenie dziecięce, czterokończynowe spastyczne, wrodzone małogłowie, wodogłowie, problemy ze wzrokiem, poczuciem światła i epilepsję.

Pierwsze 2 miesiące życia spędziłam w szpitalu podłączona do kroplówek. Teraz to rehabilitanci, osteopaci, logopeda i rodzice robią co mogą, abym prawidłowo się rozwijała. Walczymy o to żebym samodzielnie siedziała, zwalczyła napięcie mięśniowe, a z czasem żebym stanęła na nogi.

POMÓŻ MI STANĄĆ NA NOGI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem CHUDA,8447 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą oraz w codziennym funkcjonowaniu.

Bardzo dziękuję w imieniu własnym i rodziców. Agata.