Mam na imię Agata. Mam 28 lat. Wszyscy którzy mnie znają wiedzą, że zawsze jestem uśmiechniętą, pełną radości i energiczną dziewczyną.

W 2015 r dowiedziałam się, że choruję na ostrą białaczkę limfoblastyczną dwuliniową. Przeszłam przeszczep szpiku. Myślałam że będzie to już ostatni etap leczenia. Jednak zdiagnozowano u mnie twardzinę ograniczoną. Jest to choroba autoimmunologiczna. Stan zapalny powoduje nadmierną produkcję tkanki włóknistej. Od września 2018 jestem poddawana zabiegom fotoforezy pozaustrojowej. Potrzebuję codziennej rehabilitacji w postaci masaży oraz zabiegów usprawniających zakres ruchomości stawów, ciągłej suplementacji oraz przyjmowania stałych leków.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Biernacka, 10251 pomagacie mi Państwo w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu.