Nazywam się Adrianna i mam 13 lat. Kilka miesięcy temu zdiagnozowano u mnie cukrzycę typu 1, moja trzustka nie wytwarza insuliny, którą podaję za pomocą pompy.

Staram się, aby cukrzyca nie była ograniczeniem. Jednak całą dobę muszę uważać na hipoglikemie, czyli zbyt niski poziom cukru, który jest bezpośrednim zagrożeniem życia oraz hiperglikemie, czyli utrzymujące się wysokie stężenie cukru we krwi, które niesie ryzyko: retiopatii, nefropatii, stopy cukrzycowej, neuropatii i innych. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w zakupie nowszej pompy insulinowej, lepszego systemu do ciągłej kontroli glikemii i sensorów, aby lepiej kontrolować chorobę i uniknąć w przyszłości poważnych powikłań.

Więcej ważnych informacji znajdziesz m.in. na: www.bezcukrzycy.com

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Toczyńska,14629 wspierasz mnie w moich codziennych zmaganiach.

Dziękuję za wsparcie w walce z chorobą!