Cześć, nazywam się Ada, urodziłam się w 23 tyg. ciąży z wagą 440 gram, ale nie poddałam się i dzielnie walczę. Na co dzień zmagam się z niedosłuchem obustronnym czuciowo-nerwowym, niezbieżnością obu oczu, zanikiem nerwu wzrokowego.

Mam 4 lata, niestety nie chodzę samodzielnie, mam zdiagnozowany 2 kończynowe porażenie mózgowe oraz wzmożone napięcie mięśniowe. Jestem rehabilitowana od momentu wyjścia ze szpitala, dlatego przejdę bokiem dookoła stołu i gdy rodzice trzymają mnie za rękę przejdę kilkadziesiąt kroków. Abym mogła samodzielnie zacząć chodzić nadal potrzebna jest kosztowna rehabilitacja, dlatego bardzo proszę o przekazanie 1% podatku.

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Bicka, 7656 pomagacie Państwo w moim codziennym funkcjonowaniu oraz opłaceniu turnusów i terapii.

Dziękuje za okazane mi wsparcie - Ada z rodzicami.