Adrian urodził się z wadą genetyczną – Zespołem Downa, która spowodowała u niego zaburzenia rozwoju psychoruchowego i ograniczenia w codziennym funkcjonowaniu.

Zdiagnozowano u niego również niedoczynność tarczycy, wadę wymowy, wadę wzroku, zaburzenia integracji sensorycznej z nadwrażliwością dotykową oraz skoliozę. Od urodzenia poddawany jest ciągłej rehabilitacji, wymaga także opieki lekarzy specjalistów, terapeutów i pomocy w codziennym życiu. Zwracam się z prośbą o wsparcie , dzięki któremu Adrian będzie mógł częściej korzystać z różnych form rehabilitacji w tym turnusów rehabilitacyjnych, co pozwoli mu lepiej funkcjonować , rozwijać swoje zamiłowania i usamodzielniać się na miarę własnych możliwości.

POMÓŻ ADRIANOWI W DRODZE DO SAMODZIELNOŚCI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem HRUSZOWIEC, 12280 pomagacie Państwo Adrianowi w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękuję – mama z rodziną