Mam na imię Adrianek. Urodziłem się w 2011 roku. Po porodzie zdiagnozowano u mnie trisomię 13 ( zespół Pataua). Jest to rzadka choroba genetyczna.

Stwierdzono u mnie wiele wad rozwojowych m.in. głuchotę, słaby wzrok, skoliozę, padaczkę, wzmożone napięcie mięśniowe. Jestem karmiony przez peg. Przeszedłem już kilka operacji m.in. rekonstrukcje wargi i podniebienia, założenie pega. Wymagam opieki całodobowej. Ludzi dobrego serduszka proszę o wsparcie. Pieniążki są potrzebne na moją rehabilitację i dalsze leczenie.

WSPOMÓŻ MNIE W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Biernat, 6128 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą oraz codziennym funkcjonowaniu.

Z góry dziękuję, Adrianek z Rodzicami.