Nasz syn Adaś urodził się 13.09.2013 roku, jako wcześniak z niedotlenieniem okołoporodowym. Adaś, na co dzień boryka się z opóźnianiem rozwoju mowy, afazją ruchową (opóźniony rozwój psycho-ruchowy).Ponadto, u Adasia zdiagnozowano pęcherzowe oddzielanie naskórka.

Syn mimo przeciwności jest wrażliwym i energicznym chłopcem. Ciężko pracuje z psychologiem, pedagogiem, rehabilitantem. Dodatkowo jest pod stałą opieką wielu lekarzy. Mimo starań Adaś wymaga ciągłej opieki i wsparcia w codziennym funkcjonowaniu. Systematyczne leczenie i rehabilitacja są bardzo kosztowna i przekraczają możliwości naszej rodziny, dlatego prosimy Państwa o pomoc.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Żochowski, 10330 możecie Państwo wesprzeć Adama w codziennym funkcjonowaniu i w walce z chorobą.