Mam na imię Adam. W trzecim roku życia zdiagnozowano u mnie chorobę Charcota-Mariego-Tootha. Do 27 roku życia poruszałem się o własnych siłach lub pomagając sobie kulą ortopedyczną. Aktualnie poruszam się na wózku inwalidzkim.Przekazane przez Państwa pieniądze, chciałbym wykorzystać na zakup platformy schodowej - pionowej, dzięki której bez problemu będę mógł pokonywać schody prowadzące do mojego domu, ponieważ aktualnie robię to na czworaka. Od 2017 roku mam również nową pasję – rugby na wózkach. Zawsze kochałem sport i rywalizację, a teraz mogę rywalizować z innymi niepełnosprawnymi sportowcami z całej Polski. Niestety sport osób niepełnosprawnych w Polsce jest jeszcze mało popularny przez  co większość musimy finansować z własnej kieszeni co powoduje kolejne obciążenia dla domowego budżetu.

PROSZĘ O POMOC W POWROCIE DO LEPSZEJ SPRAWNOŚCI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Roczniok, 4140 pomogą mi Państwo w powrocie do lepszej sprawności oraz rozwijaniu się w sporcie. Dodatkowo będzie to niezbędna pomoc na pokrycie kosztów rehabilitacji i potrzebnego sprzętu ułatwiającego codzienne funkcjonowanie. Za każdą pomoc serdecznie dziękuję.