Jestem Adam. Od ponad 10-ciu lat choruję na stwardnienie rozsiane - SM (sclerosis multiplex), postać wtórnie-postępującą.

Mam lewostronny niedowład kończyn i muszę używać wózka inwalidzkiego. Posiadam znaczny stopień niepełnosprawności. Nie przyzwyczajam się do swoich ograniczeń. Dlatego motywuję się każdego dnia, utrzymuję dietę i ćwiczę. Niezbędna rehabilitacja jest coraz bardziej intensywna i kosztowna. Jednak chcę dalej realizować się zawodowo i rodzinnie, i być sprawnym najdłużej jak to tylko możliwe.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Matys, 10240 pomagacie mi Państwo w rehabilitacji, leczeniu choroby i codziennym funkcjonowaniu.

Serdecznie dziękuję za każdą pomoc, Adam Matys