Adam Kujawa

Witam, nazywam się Adam Kujawa i od dziecka choruję na SMA. Urodziłem się w Warszawie, jednak najmniej czasu tam mieszkałem. Tułałem się po różnych ośrodkach, placówkach. Obecnie mieszkam na Południu Polski, w małej wiosce pod Bielskiem...

Witam, nazywam się Adam Kujawa i od dziecka choruję na SMA. Urodziłem się w Warszawie, jednak najmniej czasu tam mieszkałem. Tułałem się po różnych ośrodkach, placówkach.Obecnie mieszkam na Południu Polski, w małej wiosce pod Bielskiem. Pracuję zawodowo, spełniam swoje pasje: uwielbiam wszystko, co z fantastyką związane, filmy, tatuaże, dobrą muzykę, jestem wiernym kibicem sportów wszelakich a zwłaszcza piłki nożnej i klubu sportowego "Ruch Chorzów”. To że poruszam się na wózku inwalidzkim czasami utrudnia, codzienne życie nie jest łatwe i nieustannie spotykam bariery, które muszę pokonywać, ale nie poddaję się. Pewnego wieczoru przeglądając facebook natknąłem się na artykuł o boccia i o Damianie, który to trenuje i choruje na to co ja i dodatkowo mieszka niedaleko mnie! Postanowiłem do niego napisać i tak zaczęła się moja przygoda z tym sportem. Boccia jest to taka gra, która wywodzi się od włoskiej gry w bule tylko mogą w nią grać też osoby niepełnosprawne fizycznie. Odkryłem swoją nową pasję! Bo chociaż jestem zależny od innych we wszystkich czynnościach życiowych to boccia daje mi satysfakcję i spełnienie. Od zawsze chciałem uprawiać jakiś sport, niestety moja niepełnosprawność mi to uniemożliwiała, a teraz mogę trenować, sprawdzać się, rywalizować z innymi zawodnikami, wyznaczyłem sobie nowe cele, które będę chciał zrealizować: są to dostanie się do Kadry Narodowej oraz wyjazd na Paraolimpiadę! W chwili obecnej należę do Klubu BZSR “Start” Bielsko-Biała, sekcja boccia, mimo że gram krótko, osiągam już bardzo dobre rezultaty. W roku 2018 zostaliśmy wraz moim asystentem DRUGIMI WICEMISTRZAMI POLSKI. Biorę udział we wszelkiego rodzaju zawodach osiągając bardzo dobre wyniki ale chciałbym grać jeszcze lepiej ale do tego potrzebny mi jest dobry sprzęt, oraz wózek do samodzielnego poruszania się na boisku. Wózek da mi również niezależność w życiu codziennym i odciąży choć trochę moich bliskich.Niestety koszt takiego sprzętu przekracza moje możliwość finansowe, a ja chciałbym osiągać sukcesy, realizować się w ten sposób i być znowu odrobinę samodzielnym.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kujawa, 2127 pomożecie mi Państwo zgromadzić środki, które przeznaczę na zakup sprzętu i realizację mojej pasji oraz wsparcie codziennego funkcjonowania. Dziękuję wszystkim ludziom dobrej woli, którzy ofiarują 1% swojego podatku. Dzięki Wam mam szansę na spełnienie moich marzeń. Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ!  -  Ze sportowymi pozdrowieniami, Adam

BEZPŁATNY PROFESJONALNY PROGRAM PIT!

Rozlicz lub skoryguj swój PIT w 3 prostych krokach:

1. Pobierz i zainstaluj lub uruchom program online

2. Wypełnij druki w prostym kreatorze

3. Rozlicz PIT przez Internet lub wydrukuj i wyślij pocztą.

opp1proc

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT 2018. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Jeśli chcecie Państwo wesprzeć moją osobę, proszę kliknąć w pole cel szczegółowy i wpisać moje nazwisko w polu wyszukiwania lub wybrać je z rozwijanej listy. W prawidłowo wypełnionej deklaracji, w polu "Cel szczegółowy" musi się znaleźć moje nazwisko i numer subkonta.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ :)

Pobierz wersję dla systemu MS Windows:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.   e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<