Adam od urodzenia choruje na dziecięce porażenie mózgowe i epilepsję. Jest osobą leżącą, wymagającą 24-godzinnej opieki. Mimo przeciwności stara się być pogodnym człowiekiem chociaż bywa bardzo ciężko. Jego jedynym środkiem przemieszczania się jest wózek inwalidzki, na który najbliżsi sadzają go przy pomocy podnośnika.

Bardzo lubi przebywać poza domem, w którym spędza większość swojego życia. Jest ciekaw tego co dzieje się na zewnątrz. Każde wyjście z domu jest dla niego wielkim przeżyciem i bardzo długo je wspomina. W tym roku kontynuujemy zbieranie pieniędzy na schodołaz, ponieważ z wiekiem mamy niestety coraz mniej siły i nie dajemy rady wciągać Adama z wózkiem po schodach.

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem KOPANIA, 3921 wspieracie codzienne funkcjonowanie Adama.

Jednocześnie chcemy bardzo podziękować wszystkim za przekazanie Adamowi 1% w zeszłym roku.