Mężczyzna na wózku wykonuje ćwiczenia na wyciągu na siłowni. Obok chłopak i dziewczyna w koszulkach Avalon Extreme mierzą czas i liczą powtórzenia.
Czas czytania: 2 min

Ruszają zapisy na Avalon Extreme Workout Battle 2024!

Avalon Extreme Workout Battle, czyli crosstreningowe zawody dla osób z niepełnosprawnościami, powracają po 5 latach przerwy. Zapisz się już teraz przez formularz zgłoszeniowy!

Projekt Avalon Extreme właśnie dziś otwiera zapisy na Workout Battle 2024, czyli sportową imprezę, w trakcie której osoby z różnymi rodzajami niepełnosprawności zmierzą się ze sobą na specjalnie przygotowanych workoutach sprawdzających ich siłę oraz wytrzymałość. Każdy tor będzie składał się z dwóch etapów eliminacyjnych oraz trzeciego etapu finałowego, w którym udział wezmą osoby, które uzyskały najlepszą punktację w eliminacjach. Nad poprawnością wykonywanych ćwiczeń będzie czuwało czterech sędziów, na których czele staną trenerzy naszej sekcji crosstreningowej – Maciej Dobrogost i Przemysław Staniszewski.

Zawody odbędą się 27 kwietnia (sobota) w Decepticon Gym, ul. Sadowa 4 w Warszawie (Wesoła). Otwarcie biura zawodów nastąpi o godzinie 10:30, wtedy wszyscy zawodnicy będą mogli odebrać pakiety startowe, natomiast pierwsze starty planowane są już o godzinie 11:00!

Zawodnicy wystartują w sześciu kategoriach:

• Paraplegicy – osobna kategoria dla kobiet i mężczyzn
  • Tetraplegicy – osobna kategoria dla kobiet i mężczyzn
  • OzN Open– osoby chodzące i inne niepełnosprawności, osobna kategoria dla kobiet i mężczyzn

Najlepsi zawodnicy w każdej z kategorii otrzymają nagrody, a dodatkową atrakcją będzie zadanie specjalne, w którym zmierzą się osoby sprawne.

Na stronie Fundacji Avalon znajduje się regulamin zawodów Avalon Extreme Workout Battle 2024.