Mam na imię Wiola. Urodziłam się z dziecięcym porażeniem mózgowym, uszkodzeniem okołoporodowym, drgawkami i sinieniem połowicznym. Stwierdzono też dziurowatość mózgu, porażenie kończyny górnej prawej z ograniczeniami sprawności ruchowej i siły mięśniowej. Miałam nadpobudliwość neurowegetatywną. Mając 6 lat po raz pierwszy dostałam ataku epilepsji.

W 2014 r. trafiłam na OIOM, wprowadzono mnie w stan śpiączki farmakologicznej, by przywrócić mi nawet oddychanie. Do domu wróciłam ważąc tylko 28 kg, karmiona przez sondę. Od tej pory jestem całkowicie niesprawna, poruszam się na wózku inwalidzkim, mam porażony narząd równowagi, zanik mięśni, słabo mówię i wymagam stałej opieki osób trzecich. Rehabilitacje są bardzo kosztowne, dlatego zwracam się do Państwa o wsparcie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SZELĄG, 13445 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach.