Sylwester Kita

Kita, 15343
KRS

O mnie

Mam na imię Sylwester, lat 50. Urodziłem się z wrodzoną toksoplazmozą, która była początkiem poważnych problemów zdrowotnych, częstych pobytów w szpitalu oraz sanatoriach.

Mimo choroby pracowałem prawie 24 lata, w tym jako listonosz 21 lat. W roku 2002 r. po fizycznym i psychicznym wyczerpaniu zawodowym mój stan zdrowia zaczął się pogarszać, pojawiły się bóle nie do wytrzymania w stawach, kręgosłupie częste bóle głowy. Po sześciu miesiącach leczenia wróciłem do pracy, problem ponownie pojawił się pod koniec 2011 r. Od 2012 r zacząłem tracić słuch, bez aparatów nie potrafię funkcjonować: głuchota czuciowo-nerwowa stadium zaawansowane. Po leczeniu farmakologicznym pojawił się problem z nerkami. W 2021 r. stwierdzono zespół metaboliczny. W 2023 r. badanie TK wykazało zmiany organiczne w OUN. Ostatnie badanie słuchu wykazało utratę o kolejne 10 dB. Mimo wielu trudności oraz chorób, z którymi się wzmagam staram się nie poddawać, choć czasem jest to trudne. Bardzo proszę wszystkich ludzi z dobrym sercem o wsparcie.

Przekazując 1,5% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KITA, 15343, wspieracie mnie w leczeniu i rehabilitacji, zakupie aparatów oraz w walce z chorobami i codziennymi zmaganiami.

Z góry serdecznie dziękuję

Numer konta