Marzę o tym, by znów płynnie mówić, biegle pisać i czytać, aby wróciły moje dawne sprawności i samodzielne życie. Nazywam się Sylwester Grzyb. W lipcu 2013 roku przeszedłem rozległy niedokrwienny udar lewej półkuli mózgu.

Dla ratowania życia, usunięto mi część kości czaszki. Wystąpiło prawostronne porażenie ciała. Nie mogłem się poruszać, mówić, nie rozumiałem najprostszych komunikatów. Wszystkiego uczyłem się od nowa. Rehabilitacja po udarze mózgu to powolny i wieloletni proces. Jestem pod stałą opieką wielu specjalistów m.in. neurologa, kardiologa, gastrologa. Stale przyjmuję leki. Niezbędna jest również specjalistyczna rehabilitacja, zwłaszcza neurologopedyczna i neuropsychologiczna.

POMÓŻCIE MI W DĄŻENIU DO SPRAWNOŚCI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GRZYB, 5689 pomożesz mi w codziennym mierzeniu się z rzeczywistością.