Dzień dobry! Mam na imię Paulina, mam 10 lat ... widzę bardzo słabo i niewyraźnie, mówią, że tylko 5% tego co widzi osoba zdrowa, choruję od niedawna tj. 1,5 roku ... wcześniej widziałam bardzo dobrze. Nagle obudziłam się rano i przestałam widzieć jak przedtem.

Długo nie mogłam się z tym pogodzić ... wiem, że nie ma na moją chorobę lekarstwa, więc mam nadzieję, że nie będzie już gorzej. Smutno mi bo nigdy nie będę mogła zostać fotografką czy projektantką - tak bardzo o tym marzyłam. Teraz uczę się jak mam żyć będąc osobą niewidomą - orientacja przestrzenna, pismo Braille'a, korzystam ze sprzętu dla osób niewidomych - inaczej nie mogłabym chodzić do szkoły i się uczyć, a bardzo to lubię. Widzę jeszcze trochę, dlatego rodzice zabierają mnie na różne wycieczki i pokazują nowe miejsca abym zapamiętała jak najwięcej. Jestem świadoma tego, że któregoś ranka się obudzę i nie zobaczę już NIC.

POMÓŻ MI SPEŁNIAĆ MARZENIA I UCZYĆ SIĘ JAK MAM ŻYĆ. PODARUJ MI 1,5% PODATKU.

Przekazując 1,5% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem PRZYBYLSKA, 15533 wspieracie Paulinę w codziennych zmaganiach z chorobą.

Wesprzyj działania Fundacji Avalon