Olga Jędrzejak

Jędrzejak, 16951
KRS

O mnie

12-letnia Olga 30 września 2022 r. wracając ze szkoły wpadła pod samochód. Doznała urazu wielonarządowego złamania podstawy czaszki i kręgosłupa w odcinku szyjnym połamania żeber i mostka, uszkodzenia wątroby i płuc.

Przeszła bardzo skomplikowaną operację zespojenia głowy z szyją. Niestety doznała licznych udarów niedokrwiennych. Po kilku tygodniach walki o jej życie wybudziła się ze śpiączki. Olga zmaga się z niedowładem czterokończynowym, jest w pełni sprawna intelektualnie. przeszła bardzo długą i kosztowną rehabilitację. Wróciła do szkoły, rehabilitacja w dalszym ciągu jest bardzo potrzebna i konieczna. Dziewczynka zmaga się z niedowładem stabilizacji tułowia i prawej ręki oraz porażeniem strun głosowych nadal potrzebna jest rehabilitacja funkcjonalna neuro-logopedyczna.

Przekazując 1.5% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Jędrzejak, 16951 dajemy szansę Oldze na normalne życie 13 latki.

Numer konta

Materiały do apelowania