Michałek to chłopczyk któremu los, oprócz pięknych oczu, łobuzerskiego uśmiechu i gęstej czupryny, dał dodatkowy gen. U Michała wykazano obecność dwóch niezrównoważeń chromosomowych, występują u niego obie aberracje.

Mikro-duplikacja 15q11-15q13 oraz 15q13.2-15q13.3 (wada genetyczna Michała) w literaturze medycznej wymienia: opóźnienie rozwoju intelektualnego, zaburzenia zachowania, cechy autyzmu, choroby neuropsychiatryczne oraz padaczkę. Koszty związane z wielotorową rehabilitacją, integracją sensoryczną, logopedą, neurologopedą, terapią ręki, dojazdów, leków, diety, wizyt u specjalistów, jak i wydatki życia codziennego np. środki higieny osobistej są ogromne. Dlatego prosimy o pomoc, każdy datek poprawia jakość życia mojego syna, a dla mnie największą satysfakcją jest obserwowanie u niego ciągłych postępów, dlatego nigdy się nie poddam w walce o jego lepsze jutro.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Krosta, 14668 wspierasz Michała w jego codziennych zmaganiach. Dziękujemy.