Nazywam się Mariusz Piotr Wasilewski, mam 37 lat. Od urodzenia choruje na prawostronne mózgowe porażenie dziecięce. Mimo trudności ukończyłem studia na kierunku pedagogika rewalidacyjna. Po studiach pracowałem z dziećmi jako wychowawca podwórkowy.

Od wczesnych lat młodości pomagałem rodzicom w gospodarstwie rolnym. Niestety 14 września 2018 roku uległem wypadkowi podczas prac rolnych. Maszyna belująca amputowała mi lewą rękę – straciłem nie tylko rękę, ale też możliwość samodzielnego funkcjonowania i radzenia sobie w codziennych sytuacjach. Robię wszystko, by móc normalnie funkcjonować i spełniać swoje pasje.

PROSZĘ O WSPARCIE MOICH WYSIŁKÓW

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WASILEWSKI, 11352 pomagacie mi w codziennym funkcjonowaniu i powrocie do samodzielności.