Witam. Nazywam się Mariusz Adamczak. Od urodzenia poruszam na wózku inwalidzkim. Pomimo niepełnosprawności jestem osobą bardzo aktywną, uprawiam sport, który jest dla mnie formą rehabilitacji. Od 2015 r. uczestniczę w wyścigach na rowerze trójkowym handbike-u i na wózku.

Reprezentuję Opalenicki Klub Biegacza oraz parakolarski Klub Sportowy ZERO ZAŁAMKI.W tym czasie uczestniczyłem w prawie 100 imprezach sportowych zdobywając liczne nagrody. W 2021 roku zdobyłem tytuł Mistrza Polski w duathlonie, pokonując 10 km wózkiem, 60 km rowerem i 10 km wózkiem. Na Mistrzostwach Polski w 2021 r. w parakolarstwie zająłem dwukrotnie 7 miejsce w jeździe indywidualnej na czas i ze startu wspólnego w stawce 13 zawodników. Bez dodatkowego wsparcie finansowego będzie mi ciężko podnosić swój poziom sportowy, a także osiągnąć wymarzony cel - udział na paraolimpiadzie.

Są marzenia – jest cel

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Adamczak, 8358 pomagacie mi Państwo w realizacji mojego celu oraz w codziennym funkcjonowaniu.

Z góry serdecznie dziękuję!

Wesprzyj działania Fundacji Avalon