Witam, nazywam się Maria, choruję na Miastenię Gravis. Jestem po tymektomi grasiczaka złośliwego. Mam zakrzepicą żył, niewydolnością oddechową, jestem objęta wentylacją i tlenoterapią domową. Posiadam choroby reumatoidalne.

Codziennie zmagam się z bólem, osłabieniem mięśni, a szczególnie kończyn i ocznych. Nie mogę się przeziębiać, bo kończy się to kilkudniowym pobytem na OIOMie. W zaostrzeniu mam trudności z mową, przełykaniem, poruszaniem, walczę o każdy łyk powietrza. Taki stan zagraża życiu. Koszty leczenia, wyjazdów do specjalistów, przekraczają moje możliwości finansowe. Cieszę się każdym dniem, spacerem. Moim marzeniem jest znowu szkicować.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Węgrzyn, 6842 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu.