Mam na imię Marek, mam 16 lat. Rozpoznano u mnie zespół rzekomoopuszkowy, niedosłuch obustronny mieszany, porażenie nerwu wzroku, stopy końsko szpotawe, oraz wnętrostwo. Choruję również na niedoczynność tarczycy. Przez pewien okres byłem karmiony pozajelitowo. Przeszedłem również operacje nóg.

Nie mówię, nie chodzę, nie zgłaszam potrzeb życiowych. Natomiast cały czas walczę. Uczęszczam na rehabilitację oraz na zajęcia rewalidacyjno-wychowawcze. Z wiekiem moja choroba postępuje, co skutkuje dużymi przykurczami, wykrzywianiem ciała. Często również cierpię na anemię, mam znaczną niedowagę. Pomimo tych wszystkich schorzeń jestem pogodnym chłopcem i bardzo chcę ŻYĆ! Oprócz miłości, kontaktu z drugą osobą i pomocy osób trzecich, potrzebuję również rzeczy przyziemnych.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Michalski, 7080 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz dalszym leczeniu.