U naszego niewidomego synka Maksia zdiagnozowano bardzo rzadką chorobę genetyczną – chorobę Norriego. Utrata wzroku, z którą przyszło nam się zmierzyć jest tu dopiero pierwszym z problemów. Na kolejnym etapie choroba odbiera również słuch. Jest jeszcze szereg innych objawów, które mogą wystąpić z różnym prawdopodobieństwem. Nie została ona dokładnie przebadana, w związku z tym trudno przewidzieć jak się rozwinie.

Maksym jest objęty kompleksową rehabilitacją, dzięki czemu dobrze się rozwija i goni rówieśników. Pomimo swoich ograniczeń, jest bardzo dzielnym, ciekawym świata i radosnym chłopcem i zrobimy wszystko, żeby tak pozostało.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem PAWELEC,11389 pomagacie Maksymowi w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękujemy za wszelkie wsparcie!