Nazywam się Karolina i mam 29 lat. Mając 17 lat zaczęłam walczyć z chorobą nowotworową - białaczka limfoblastyczna. Chemioterapia, radioterapia, przeszczep szpiku i duża determinacja sprawiły, że pokonałam chorobę. Jednakże za długo nie mogłam cieszyć się zdrowiem.

W 2014 roku wykryto czerniaka złośliwego guzkowego ( Clark III, Breslow 4mm). Przeszłam 8 operacji i dwa leczenia immunoterapią- mimo tego pojawiły się nowe przerzuty, które znajdują się na płucach, w wątrobie, żołądku, kątnicy, na łuku żebrowym, w kręgosłupie, pęcherzu moczowym, w mięśniu gruszkowatym i w kościach. Wierzę mocno, że uda mi się pokonać tę chorobę. Chcę żyć, mam tyle marzeń, planów i siłę do dalszej walki.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Maciejewska, 722 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu i w walce z chorobą.