Mam na imię Karolina, mam 25 lat i od urodzenia choruję na artrogrypozę, zwaną też wrodzoną sztywnością stawów. W ciągu życia nabyłam także spore skrzywienie kręgosłupa (skoliozę), które wstrzymało na długi czas moją naukę pionizacji i chodzenia, przez co od wielu lat poruszam się wyłącznie na wózku.

Teraz, gdy zdobyłam już tytuł magistra i rozpoczęłam studia doktoranckie, coraz częściej myślę o fizycznej niezależności. Środki gromadzone na subkoncie pozwolą mi na sfinansowanie sprzętu, turnusów rehabilitacyjnych, konsultacji lekarskich, fizjoterapeutycznych oraz innych rzeczy ułatwiających moje funkcjonowanie, tak, abym mogła łączyć potrzebę usprawniania z moimi planami naukowymi i osobistymi.

TWÓJ 1% MA ZNACZENIE

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Koszałkowska, 11433 wspieracie mnie Państwo w dążeniu do samodzielności i codziennym funkcjonowaniu. Dziękuję.