Igusia choruje na rdzeniowy zanik mięśni typ SMA1. Choroba ta powoduje zanik mięśni odpowiedzialnych za poruszanie się, oddychanie i przełykanie.

Córka od dwóch lat uczestniczy w badaniu klinicznym nowego leku na SMA. Dzięki codziennej ciężkiej i kosztownej rehabilitacji oraz specjalistycznego sprzętu i ciągłych konsultacjach lekarskich nabiera coraz więcej siły. Przed nią długa i mozolna walka o każdy dzień życia. Proszę każdego, komu nie jest obojętny los małego dziecka, o wsparcie w walce z tą okrutną chorobą.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Karczmarczyk, 9867 pomagacie Igusi w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o życie.

Dziękuję za okazane wsparcie - Iga z Rodziną