Mam na imię Heniek, a wielu żeglarzom bardziej znany jako „KWADRATOWY”. Przez czterdzieści lat żeglowałem na morskich jachtach regatowych.

Przed rokiem zacząłem chorować na postępujący niedowład spastyczny kończyn dolnych, choroba odebrała mi możliwość chodzenia. Teraz poruszam się na wózku. Walczę, ale niestety bez rehabilitacji oraz odpowiedniego zaopatrzenia ortopedycznego nie mam szans na samodzielne poruszanie się nie mówiąc już o powrocie do zdrowia. Zmuszony jestem zwrócić się do Ciebie z wielką prośbą o pomoc licząc na żeglarską solidarność!

Może dzięki twojej pomocy zobaczymy się i pościgamy jeszcze kiedyś w regatach.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WOJTKOWIAK, 11251 wspierasz mój plan powrotu do zdrowia oraz moje codzienne funkcjonowanie.

Dziękuję, Henryk Wojtkowiak "Kwadratowy"