Helenka urodziła się 01.01.2019 r. w Zabrzu. W wyniku przeprowadzonych badań genetycznych zdiagnozowano u Helenki zespół WILLIEGO-PRADERA (choroba wiecznego głodu), z którą będzie musiała walczyć całe życie.

Głód i wiotkość mięśni to jedne z wielu aspektów tej choroby, dlatego od pierwszych dni życia jest ona pod stałą opieką wielu specjalistów. Tylko intensywna i wieloaspektowa rehabilitacja oraz ścisła współpraca z lekarzami pozwoli na w miarę normalne życie naszej córeczki. Niestety koszty wizyt u specjalistów są wysokie, a z czasem będzie potrzebny również sprzęt do ćwiczeń.

Pomóż Helence w walce o lepsze życie! Podaruj jej 1% swojego podatku!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GRABALA,12086 wspieracie Helenkę w codziennym funkcjonowaniu.

Za okazane wsparcie w imieniu Helenki dziękujemy. Rodzice.