Mam na imię Gabrysia, urodziłam się 10 listopada 2006 roku wówczas rodzice dowiedzieli się, że choruję na rzadką chorobę genetyczną - ubytek w trzecim chromosomie, wada serduszka ASD2, niedrożne nozdrze tylnie lewe, obustronna dysplazja stawów biodrowych oraz wzmożone napięcie mięśniowe. W kolejnych miesiącach stwierdzono u mnie nadciśnienie płucne, wadę słuchu, opóżnienie psycho-ruchowe, problemy z nerkami. Dlatego też od urodzenia jestem pod stałą opieką lekarzy specjalistów i od kilku lat pod opieką domowego hospicjum dla dzieci. Pomimo codziennej walki z ciężką nieuleczalną chorobą, bardzo częstymi infekcjami jestem wesołą, silną uśmiechniętą i ciekawą świata dziewczynką. Chętnie ćwiczę i dzięki systematycznej rehabilitacji zdobywam nowe umiejętności: stoję przy szczebelkach swojego łóżeczka, prowadzona potrafię zrobić kilka kroczków i sama siedzę.Chcemy dokonać wszelkich starań aby pomimo ciężkiej choroby i co za tym idzie wielu ograniczeń Gabrysia była nadal uśmiechniętą wesołą dziewczynką.Przeznaczone środki z 1% wykorzystujemy na zakup artykułów medycznych, sprzętu rehabilitacyjnego, medycznego, usług rehabilitacyjnych, wyjazdy na turnusy oraz wydatki dnia codziennego.

WSPOMÓŻ GABRYSIĘ W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Skocz, 6585 pomagacie Państwo Gabrysi mierzyć się z rzeczywistością.