Nazywam się Dorian i mam 8 lat. Cierpię na bardzo rzadką wadę wrodzoną - Zespół Arnolda-Chiariego (typ I). Do tego mam podejrzenie miopatii (zaniku mięśni), z powodu ciągle podwyższonego enzymu CK.

Mam też obniżone funkcje percepcyjno-motoryczne i stopy płasko-koślawe. Doskwierają mi bóle głowy, nóżek, zaburzenia równowagi i szybciej się męczę. Pomimo przeciwności lubię się śmiać i bawić. W Zespole Chiariego często dochodzi do powstania jamy w środku rdzenia kręgowego, która może potęgować albo powodować niedowłady i zaburzenia czucia od szyi w dół. Przemieszczone migdałki móżdżku mogą uszkodzić ośrodki oddychania.

POMÓŻ MI W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem BĘŚ, 6246 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.

Za każdą przekazaną wpłatę z całego serduszka dziękuję :)