Mam na imię Dawid, gdy miałem 4 lata postawiono mi diagnozę - rdzeniowy zanik mięśni (SMA2). Od tamtej pory moim jedynym sposobem na poruszanie się stał się wózek inwalidzki.

Powoli pogodziłem się, że tak wyglądać będzie moje życie. Niedawno pojawiła się jednak nadzieja. Zapadła decyzja o refundacji leku na SMA. Chciałbym spełnić swoje marzenie: odzyskać część sprawności i nareszcie stać się samodzielnym. Do tego poza leczeniem potrzebna jest kosztowna rehabilitacja. Mam 32 lata, a nadal jestem zależny od innych, nawet w najprostszych czynnościach.

CHCĘ WALCZYĆ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem JAKOWSKI,11050 pomożecie mi wygrać tę walkę! Wesprzecie mnie w codziennym funkcjonowaniu.