Przez 24 lata życia Damian był pełnym życia, uchodzącym za duszę towarzystwa chłopakiem. Wysportowany, najlepszy napastnik na boisku, pasjonował się komputerami i motoryzacją. Miał duże plany na przyszłość. Zawsze chętny do pomocy innym, dziś sam jej potrzebuje.

Pewnego dnia nieoczekiwanie doznał wstrzymania akcji serca. Z powodu zbyt długiego niedotlenienia mózgu Damian przebywa teraz w śpiączce. Jest nieświadomy otoczenia, nie ma żadnego kontaktu ze światem zewnętrznym. Obecnie największymi problemami są zaniki mięśni, przykurcze. Niezbędne jest zapewnienie rehabilitacji, zarówno fizycznej, jak i stymulacji mózgu.

POMÓŻ DAMIANOWI POWRÓCIĆ DO ZDROWIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Jabłoński, 850 pomagacie Państwo Damianowi w codziennym funkcjonowaniu oraz w powrocie do zdrowia.

Szczerze dziękujemy wszystkim ludziom dobrej woli za okazane wsparcie.