Nazywam się Anna Kubela, mam 40 lat. Urodziłam się z zespołem genetycznym Laurence Moon Biedla, jestem niewidoma, choruję na cukrzycę. Było i jest czasami ciężko, ale ja się nie poddaję i chcę żyć, bo życie i tak jest piękne, nawet jak jest takie trudne.

Stale jestem pod opieką kilku specjalistów, biorę udział w terapii i rehabilitacji. W tym wszystkim wspiera mnie mama. Niestety, coraz trudniej zapewnić podstawy bytu, opłaty przerastają dochody. Coraz trudniej jest zapewnić odpowiednią dietę diabetyka oraz leki. Dlatego też bardzo proszę o pomoc. Jestem pogodna, uśmiechnięta i jak mówią przyjaciele cierpliwa i dobra. Lubię wykonywać różne prace plastyczne, pomagać w zajęciach kulinarnych, lubię choreoterapię i rehabilitację.

Chcę żyć, bo lubię swoje życie, nawet jak boli..

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KUBELA, 13977 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach.