Alex od urodzenia choruje na przepuklinę oponowo-rdzeniową, wodogłowie, pęcherz neurogenny oraz stopy końsko-szpotawe. Od niedawna zaczął nosić okulary.

Pomimo swojego młodego wieku (8lat) przeszedł już kilka poważnych operacji między innymi: wstawienie zastawki w główce, dwie operacje stóp oraz operacja przepukliny pachwinowej. Alex od kolan w dół nie czuje nóg i nie rusza stopami. Jednak dzięki systematycznej rehabilitacji Alex ma szansę na to by w przyszłości być jak najbardziej samodzielnym. W tej chwili każdego dnia ciężko pracuje by opanować naukę chodzenia o kulach. Jednak żeby to było możliwe Alex musi jak najczęściej uczestniczyć w turnusach rehabilitacyjnych.

WSPOMÓŻ ALEXA W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem MAMROT,5779 wspierasz codzienne funkcjonowanie Alexa.

Z całego serca DZIĘKUJEMY :)