Alan Zys

Zys, 3751
KRS

O mnie

Mam na imię Alan, jestem nastolatkiem, który urodził się jako wcześniak i w 1 roku mojego życia rozwijałem się prawidłowo. Mój rozwój zaczął się opóźniać w 2 roku życia.

W roku 2013 zdiagnozowano u mnie Mózgowe Porażenie Dziecięce ze spastyczną lewą stroną ciała. W roku 2014 rezonans magnetyczny głowy wskazał wrodzoną wadę mózgu - hipoplazje ciała modzelowatego. W 2015 roku miałem wykonany zabieg fibrotomii metodą Ulzibata, dzięki któremu nie chodzę na palcach. W 2019 roku wykonano zabieg usunięcie zeza z lewego oka. W 2021 roku miałem powtórny zabieg fibrotomii metadą Ulzibata, który usunął przykurcze w mięśniach. W dalszym ciągu uczestniczę w rehabilitacji i terapii logopedycznej, aby radzić sobie w codziennym życiu.

Dzięki Waszej pomocy i ciężkiej rehabilitacji mogę samodzielnie funkcjonować i spełniać swoje marzenia!

Przekazując 1,5% lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Zys,3751 pomagają mi Państwo w powrocie do zdrowia oraz codziennym funkcjonowaniu.

Numer konta

Materiały do apelowania

Moja ulotka (1.5%)

Odsłon: 4120