Witam, nazywam się Agnieszka Radek mam 48 lat. Byłam w pełni sprawną i szczęśliwą matką 3-ga dzieci oraz jednego wnuka i po roku badań szpitalnych zdiagnozowano straszliwą chorobę neurologiczną SLA- Stwardnienie Zanikowe Boczne.

Jest to postępująca choroba która wyniszcza wszystkie mięśnie. Zaczęłam się badać w lutym 2018. W tym czasie przestałam chodzić, mam tylko jedna rękę sprawną w 50%, druga ręka całkowicie niewładna. Mam też problemy z mową oraz przełykaniem śliny, jedzenia i problem z oddychaniem. Choroba z którą się zmagam jest nieuleczalna, jedynym leczeniem dla mnie jest ciągła rehabilitacja, która jest kosztowna wraz ze sprzętem, który pomoże mi w efektywnych ćwiczeniach. Potrzebuje również opieki całodobowej w tym przypadku potrzebuję opiekunki.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem RADEK,11298 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu i w walce o zdrowie.