Na grafice zdjęcie mężczyzny na wózku ćwiczącego na wioślarzu. Napis You Fit Here z Avalon Extreme. Zapraszamy na dzień otwarty w City Fit, City Fit Wroclavia, Wrocław, 7.05.2022, Logotypy Avalon Extreme, Fundacji Avalon i City Fit
Czas czytania: 2 min

Weź udział w ekstremalnym treningu You FIT here z Avalon Extreme!

“You Fit here” to wyjątkowa akcja popularyzująca treningi dla osób z niepełnosprawnościami znanej sieci siłowni CityFit, zorganizowana we współpracy z Avalon Extreme – projektem Fundacji Avalon, który od 7 lat upowszechnia sporty ekstremalne OzN. Już 7 maja od godziny 10:00 we wrocławskim oddziale CityFit w Centrum Handlowym Wroclavia podczas dnia otwartego osoby z niepełnosprawnościami, które chcą rozpocząć swoją przygodę ze sportem, będą mogły nieodpłatnie spróbować aktywności!

Bezpłatny trening we Wrocławiu

Podczas tego sportowego wydarzenia odbędzie się wspólny trening kondycyjno-siłowy prowadzony przez certyfikowanego trenera Avalon Extreme Przemysława Staniszewskiego, który od wielu lat pracuje z sportowcami z niepełnosprawnością. Dodatkowo uczestnicy będą mogli wziąć udział w rywalizacji sportowej na ergometrze wioślarskim. Chętni spróbują swoich sił i pokonają jak największą odległość w jak najkrótszym czasie.

W dniu imprezy będzie można będzie skorzystać ze specjalnego rabatu na karnet na zajęcia – 30%. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego należy przesyłać zgłoszenia na adres mailowy: [email protected]. Do udziału zapraszamy wszystkie zainteresowane osoby z niepełnosprawnościami, także te z asystą opiekuna lub innej osoby towarzyszącej, którzy również będą mogli wziąć udział w treningu.

Dalsze działania CityFit na rzecz OzN

Trening pokazowy Avalon Extreme ma na celu wsparcie sieci siłowni CityFit w dostosowaniu tamtejszej bazy miejsc treningowych oraz w przeszkoleniu kadry trenerskiej pracującej z osobami z niepełnosprawnościami.

Poprzez takie inicjatywy udowadniamy, że swoją przygodę z aktywnością fizyczną może rozpocząć absolutnie każdy – niezależnie od stopnia sprawności, pochodzenia czy poglądów. To wydarzenie wpisuje się w naszą misję, którą zawarliśmy w haśle marki „You Fit Here”. Usuwamy bariery fizyczne, psychiczne oraz – poprzez działania edukacyjne wśród naszych klubowiczów – społeczne. Wierzymy, że każdy do nas pasuje i każdy może czuć się u nas dobrze – mówi Łukasz Gądek, członek zarządu CityFit.

Sieć CityFit zamierza pozyskać klientów z niepełnosprawnościami oraz zachęcić ich do aktywności fizycznej i poprawy sprawności.